Nycticorax nycticorax

heter enligt Wikipedia Natthäger på svenska.  Jag har blivit tillfrågad varför jag anger arterna på latin.  Anledningen är helt enkelt att alla läsare, även de som inte är svensktalande, lätt  skall kunna gå vidare på egen hand och läsa mer om arten.  Jag medger villigt att jag själv måste fråga vänner till råds eller forska på nätet för att artbestämma de flesta djuren i fotona.  För naturintresserade som vill läsa mer om arten rekommenderar jag i första hand Wikipedia, som i regel ger en utmärkt sammanfattning.

 

Dagens bilder är från en utflykt till området mellan stranden och Väg #2 (kustmotorvägen) strax norr om Maagan Michael.  Tillträde till området genom Maayan Tsvis industriområde som ligger vid Väg #4 (gamla Haifavägen) ca 1 km söder om Furadis.

 

 

Och här inför landningen.

 

3 tankar om “Nycticorax nycticorax

  1. Inte bara fångad i luften utan även mitt i steget:) Magisk fugl. Fantastiska detaljer, well done. Tack också för den exakta platsbeskrivningen (jag är lite ”Israel-plats-nördig”). Jag har aldrig kommit för mig att köra västerut där, men väl österut, till Zichron Yaacov. Nästa gång får jag dock ta mig ut mot havet för att spana efter Nycticorax nycticorax.

  2. Får bara upprepa min beundran här – fantastiska bilder. Nästan något lätt magiskt-mystiskt över det nedersta fotot. Annars fick jag idag anledning att tänka på Bubo Bubo interpositus. Den finns ju i norra Israel, bl a kring Megiddo. Kanske läge för ännu en fotoexpedition? Själv ska jag idag ta en sväng och spana efter den lokala och energiska Lionelfågeln i det område där den för länge sedan en gång plötsligt infann sig med den grå panaschen käckt på svaj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: