Khag Sameakh

Jag önskar alla läsare Khag Khanuka Sameakh.  Bilden visar en Khabad-mobil, en ambullerande missions-station som den messianska sekten Khabad driver gentemot sekulära judar.  Khabad finns överallt i världen där det finns judar eller israeler, tex arrangerar de högtidsfirande i Goa, Katmandu, Ko Phi-Phi.  I Sverige finns det Khabad-avdelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm.

En tanke på “Khag Sameakh

  1. Jag vet inte om Chabad håller på med sån här interreligiös dialog, men jag läste nyligen en pamflett om hur man med hjälp av kunskap, information, tolerans och respekt exempelvis bättre ska förstå kopplingen mellan judendom och katolicism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: