Tsrufa

är en moshav som ligger mellan Carmel-berget och havet ca 30 km söder om Haifa.   Bilderna av Tsrufa  illustrerar det intensiva och högteknologiska israeliska jordbruket.  Klimatet i växthusen är noga kontrollerat, vatten och gödningsmedel doserat med datakontrollerad dropp-bevattning, och ibland till och med sensorer kopplade direkt till grödorna för att mäta vattenupptag och tillväxt-takt.  Resultatet är jordbruksexport som är värd ca USD 2.2 miljarder per år.

 

 

Fotona är tagna från skogvaktartornet i Ofer-skogen.  I skogen finns vandringsleder och stora rastområden dit israeler brukar släpa med kolgrillen och grillfesta på lördagarna.

 

 

 

3 tankar om “Tsrufa

  1. Häftiga vyer, well done. Men nu skulle jag föreslå att du ger dig ut och förevigar resultaten av oväder, stormar, slagregn och snöfall runtom i landet.

  2. Jag åkte skidor i Hermon förra veckan, men hade inte kameran med. Det var inte så mycket att plåta ändå, dimma och regn. Jag skulle gärna ta upp den ärevördiga sysslan flash flood chaser i Judeen eller Negev, men jag bor för långt bort. Jobb och familj kommer först. Jag gör sällan fotosafaris, nästan alla bilder är från familjeutflykter där kameran kommit med på nåder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: