Kaffekokare

Den här Storm P. -maskinen hittade jag på Kibbutz Ein Gedi’s djurpark.  Kibbutzen ligger vid Döda Havet med stark sol det mesta av året, och det gick alldeles utmärkt att få vattnet att koka på några minuter.  Syftet är att undervisa barn om alternativa energikällor.  I takt med att priset på solpaneler sjunker, så håller också Israel på att bygga ut solkraften.  Men än så länge går det trögt – sol finns det gott om, men byråkratin kring de nödvändiga subventionerna gör det svårt att få igång projekten.

 

En tanke på “Kaffekokare

  1. Byråkratin är helt klart ett problem, även i det här sammanhanget. Men det är inget fel på kreativiteten och nytänkandet – många israeler som fortsätter att forska och finna nya möjligheter. Det senaste jag läste om det här ämnet är den här artikeln från ynet (12/11) om ny och spännande forskning på Ben-Gurion universitetet ”BGU team develops ultra-efficient solar cell designs”. (”…can exceed an ultra-efficient conversion efficiency by 40%.”) Med mera – ett läs- och kaffekokartips.
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4303566,00.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: