Sommelier 2011

Israel har ca 200 vingårdar, varav de flesta bedrivs som en inkomstbringande hobbyverksamhet. Majoriteten producerar mindre än 10,000 flaskor per år. För att drivas kommerciellt med vinst krävs minst 100,000-150,000 flaskor.

Sommelier 2011, årets stora utställning i den lokala vinvärlden, hölls i går och förgår i Nokia-hallen, Maccabi Tel Avivs hemma-arena.

På utställningen får man ett glas vid entreen, och sedan är det bara att vandra från stånd till stånd och smaka. Om bilderna blev suddiga kan ni förstå varför:-)

Lekhaim!

4 tankar om “Sommelier 2011

  1. Tycker nog att bilderna har imponerande skärpa och fokus – inget sudd här inte, även efter rundan bland förföriska vinfat, flaskor och glas. Sen blir i alla fall jag alltid glad när man stöter på små och driftiga företagare. I USA och Europa, och även på frammarsch i Sverige, ser man ju sån här gårdsturism eller vad det heter – det anordnas resor till lokala producenter där man får smaka och köpa viner och ostar och inlagda specialiteter. Att sådant finns även i Israel vet jag, men den är kanske ännu i relativt blygsam skala, eller? Men nu slutar jag kommentera – det här håller ju på att bli tusen förljugna ord…;)

  2. Välkommen Roy! Nja, med autofokus går det väl an.

    Det går utmärkt att besöka de flesta vingårdar – de tjänar mer på sin affär/kafe än på försäljningen till restauranger och butiker.

  3. BR,

    Jag vet inte. Jag nöjde mig med en photo op.

    I Israel hör olivolja också till vinet. Olivolja av hög kvalitet hör till standardsortimentet i vingårdarnas butiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: