Triss

Här är en trippel på mitt favoritmotiv – hav, båtar och sjöfart.

 

Boats 1 – Detta är faktiskt en färgbild.  Havet var så mörkt den dagen.

Boats 2 – Caesareas ankarplats för dykklubbarna i solnedgången.

Boats 3 – Fiskare från Jazer a-Zarqa.  Deras fisketeknik:  En dykare på botten väntar tills ett fiskstim kommer förbi.  Han släpper upp en boj, och kollegerna i båten lägger ut ett nät runt bojen, som sedan snörs till underifrån.

2 tankar om “Triss

  1. Boats 1 – stark, suggestiv. Man vill ut på havet. Och jag tänker på en dikt av Gunnar Ekelöf (även om fartyget här syns i bild och havet inte är spegelblankt som i dikten): ”Som när en väldig ångare passerar/långt ute, under horisonten, där den ligger/så aftonblank. – Och vi vet inte om den/förrän en svallvåg når till oss på stranden….” Osv.

    Boats 2 – Tänker inte bara på dykarna utan även på marinarkeologin och de enorma blocken m.m som man har hittat i de där trakterna.

    Boats 3 – fascinerande fisketeknik, verkligen. Men bäst på bilden är hunden. Fantastisk ”detalj” i bilden. Din kompis?

  2. Ha, ha. Ser du hundens tänder – det är mig han är efter!!

    Undervattensparken är OK. Men om man dyker 1 km söderut mellan Sdot Yam och kraftverket (Shait veKait-stranden) så kan man hitta lite antikviteter att ta med sig hem. Lerskärvor är ganska vanligt, romerska spik med lite tur, och med verklig tur kan man ibland hitta ett 2000-år gammalt mynt. Bäst resultat får man efter en rejäl storm när bottenslammet har blandats om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: