Vatten

är en bristvara i Israel.   Det statliga och rikstäckande vattenverket, Mekorot, har genom åren byggt en omfattande infrastruktur för att samla upp regnvattnet.  Nedan några bilder från vattenmagasinet öster om Or Akiva.  Magasinet ligger i sanddynerna och tar emot regnvatten från södra Carmel-berget.  Mekorot pumpar ner vattnet i den stora kustaquafiern, som är Israels största vattentäckt.  En-två veckor tar det att tömma sjön, som är ca 7 meter djup.

Varning:  Det är livsfarligt att bada – pumparna skapar ett starkt bottensug.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: