Haifa

Israels nordliga hamnstad, Haifa, är värd några utflykter trots att den saknar sevärdheter på landets måste-se lista.  Staden är byggd på Carmel-berget, och bergsidornas djupa wadis gör att byggnationen är oftast är omgiven av grönt på tre sidor och havsutsikt på den fjärde.   Stadsplaneringen är betydligt mera intressant än den moderna, industriella arkitekturen.

Haifas mest påtagliga feature är natruligtvis hamnen, som är en av världens top-100 containerhamnar.  I Haifa finns också  Technion, ett av världens ledande tekniska universitet.  Bland sevärdheterna för turister kan nämnas Tekniska Museet, djurparken, Bahai-centret med sin gyllene kupol, några konstmuseer, flottmuseet, och 10 km härliga och välskötta sandstränder.  Nedan en bit av hamnen.

 

 

2 tankar om “Haifa

  1. En del nyttiga och personliga erfarenheter även i Haifa för min del – som ju numera är en relativt stor stad, och dessutom relativt ren efter omfattande saneringsinsatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: