Snäckskal

Israels stränder är för det mesta sandstränder.  Men lite varstans har havsbottens topografi skapat ideala förhållanden för snäckor.  Det rör sig om sänkor i havsbotten som är skyddade från strömmarna, och där plankton sjunker ner och samlas på botten.  Efterhand som snäckorna dör sköljer stormarna upp skalen på stranden, där det bildas drivor.  Den mest berömda ligger inom naturreservatet på HaBonim-stranden, en kilometer söder om parkeringsplatsen.  På bilderna nedan en mindre företeelse söder om akvedukten i Caesarea.

Och här en detalj, från ett annat foto:

 

 

2 tankar om “Snäckskal

  1. Påminner mig om Italienresan min familj gjorde när jag var fem år. Jag minns att jag och min fyra år äldre syster gick på stranden i Florens och samlade snäckor. Jag tycker mycket om din fotoblogg. Snälla fortsätt publicera vackra foton från ditt land. Jag känner landet genom bibeln och genom att följa nyheterna. Jag föreställer mig att det finns många pligrimer i landet. ”pray for the peace of Jerusalem, those who love you will prosper”. Nu ska jag gå och lägga mig : ) Har fått jobb som tidningsutdelare i Göteborg på söndagar. Älskar fysikt arbete! (springa i trappor, klibbiga kläder) Ha det bra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: