Skärmflygare

En anonym skärmflygare med fläkt i rumpan får representera äventyrliga sommarnöjen i Israel.  Han tog en sväng över Caesarea, och försvann sedan inåt landet.  I Zichron finns ett hang på Carmelbergets västsluttning där man ofta ser riktiga skärmar (utan fläkt), och i närliggande Habonim finns en fallskärmsklubb.

Också i Netaniya, vid Carmel-hotellet en kilometer söder om Kikar HaAtsmaut, håller skärmflygare till på strandklippans hang. Det är jag som flyger den brandgula skärmen  – det första  självporträttet av G. Tikotzinsky någonsin på nätet!  (För att vara helt ärlig, så är det jag och en instruktör som flyger den brandgula skärmen…)

4 tankar om “Skärmflygare

  1. Snyggt jobbat (fotografering + flygning). Var det din jungfrufärd när det gäller äventyrliga sommarnöjen av det här slaget, eller är du redan varm i skärmen, så att säga? Hur lång var turen, hur högt flyger man, hur startar man från hanget, hur mycket kostar det, gick landningen bra – och vem tog bilden på dig?

  2. Första och hitills enda flygningen. Turen varar 20 minuter och kostar ett par hundra shequel. Starten är lätt – vinden drar uppåt och samtidigt promenerar man nerför en brant sluttning. Strandklippan är 20 meter hög, och hangvinden drar upp ca 20 meter till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: