Upupa epops

En härfågel hittade en godbit i gräsmattan i parken.  Beteavon!

7 tankar om “Upupa epops

  1. Härfågeln är ju dessvärre sedan ett par år tillbaka förklarad nationellt utdöd i Sverige. Trist. Men desto roligare att se den i Israel. Snyggt fångat av fotograf Tikotzinsky. Vilken fantastisk fågel, vilka suveräna bestick (näbben).

  2. Ja, fint bestick! Och en sån cool cykelhjälm!Jag har hört talas om härfågeln men aldrig sett nån i Sverige.

    • Och ett oklanderligt bordsskick, får man väl tillägga. Den som googlar hittar dessutom härfågeln i vissa mytologiska sammanhang. I Koranen berättas att Kung Salomo hade med en härfågel på sina resor eftersom den hittade underjordiska källor med vatten. Fågeln här på bilden intar dock fast föda, men hittade kanske lite senare även vatten i parken.

  3. Tack för komplimangerna. Ren tur att fågeln hittade sin lunch några meter från där vi satt och åt glass. Mitt 200 mm teleobjektiv är annars för kort för att kunna fotografera fåglar.

  4. Roy, får man inte läsa din blogg längre? Verkar vara restrikterad. Är man ute i kylan nu?

  5. A-K, du är verkligen inte ute i kylan. Allt är ”cool” mellan oss. Anledningen till att bloggen är stängd är att jag ser över verksamheten. Analyserar det jag har gjort, utvärderar. Finns det en poäng i att fortsätta, och i så fall – i vilken form? Hur ser efterfrågan ut, hur är det med min egen skrivlust/förmåga? Osv. Ha det bra. På återhörande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: