4×4 i öknen

Israel har många naturreservat, men landet är litet till ytan och de flesta är små eller miniatyrer.  Med rätt utrustning och kunskap ger dock de stora ökenområdena i södra halvan av landet  tillfälle till unika naturupplevelser.  Många märkta vandringsleder är tillgängliga med vanliga bilar, men för att nå de verkliga smultronställena krävs 4×4 med lågväxel och diffspärrar.

Här är några foton från en nattlig tur i norra delen av judeiska öknen.  Vi började vid Hyrcania som ligger vid vägen från Jerusalem till Döda Havet.  Därifrån körde vi på ökenstigarna till lägerplatsen och sedan vidare till en utsiktspunkt 300 m ovanför Döda Havet för att se soluppgången.  Efter morgonkaffet fortsatte vi genom öknen till Kibbutz Kaliya där vi pumpade däcken och kom tillbaka upp på asfaltväg.

Fire in the mountain

Desert1

Moonlight Serenade

Desert2

Moonlight Serenade II

Desert3

Here comes the sun

Desert4

True Colors  (naturligtvis Split Enz och inget annat med samma namn…)

Desert5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: