Pilutta er, BDS

Giro d’Italia kör i år sina tre första etapper i Israel.  I går startade tävlingen i Jerusalem, dagens etapp gick från Haifa till Tel Aviv via Akko, Zichron och Caesarea, och i morgon från Beer Sheva till Eilat via Mitspe Rimon.   Eftersom de ändå hade stängt all in- och utfarter till Caesarea var där inget annat att göra än att promenera 200 meter hemifrån för att se spektaklet.  Trots att cykelsporten är ganska anonym i Israel så kom det  mycket folk, förmodligen tack vare en intensiv mediablitz de senaste dagarna från tävlingens organisatörer och Turistministeriet.

IMG_0692

Det hela var såg ut att vara lika välorganiserat som synes på TV, med kulisser, massor av poliser och kringspringande organisatörer som försökte hålla ordning på lokalbefolkningen.

IMG_0672IMG_0688

Efter en halvtimmes väntan, några polisbilar, ett dussin MC-poliser och tävlingsdomare  kom så cyklisterna.  Här en för mig okänd storhet i ledningen, och därefter klungan.  Swish, swish, swish, swish och så var det över på några få minuter.

 

Media var naturligtvis också närvarande.  TV-helikoptern flög förbi lika snabbt som cyklisterna, kvar var två italienska TV-journalister och en GoPro kamera som någon bundit fast i trafikskylten på trafikdelaren.

 

Sedan följde karavanen med tävlingslogistik, och så var det bara att promenera hem igen och se resten på TV.

Hela evenemanget är en del i Israels framgångsrika satsning på turistnäringen.  Fler och fler flygbolag flyger till Israel, antalet besökare slår rekord från år till år, och snart når Ben-Gurion flygplatsen sin kapacitetsgräns och måste byggas ut.  Samtidigt har Israel ett exportöverskott och utländska investerare står i kö för att köpa in sig i israeliska teknologibolag.

Så, pilutta er,  BDS!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: