Alcedo atthis

Kungsfiskaren är en liten färggrann fågel som finns i större delen av Europa och södra Asien. Arten övervintrar i Levanten och Nordafrika och är för närvarande inte hotad (status Least Concerned). Eftersom kungsfiskaren är beroende av klart, rent vatten för att se sitt byte, så är artens förekomst en god indikator på vattenkvaliten i sjöar och vattendrag.

4 tankar om “Alcedo atthis

  1. I love birds. Ser gärna fler fågel-foton. Och den här vännen har ju härligt röda ben och överlag en uppsättning fantastiska färger. Grymt bra och kunglig näbb. Men så grubblar jag över vad fågeln sitter på, något slags plasthylsa-skydd av något slag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: