Döda Havet

Döda Havet är dagsaktuellt, genom ett försök att väljas in på listan som ett av världens sju naturliga underverk. Tyvärr ”bidde de” ingenting, andra välförtjänta platser knep äran. Döda Havet är alltid aktuellt för oss naturvänner – mineralutvinning och vattenavledning gör att sjön håller på att torka ut.

Här är en bild från vattenbrynet inåt stranden. Med andra ord – så ser det ut när man ligger på rygg och flyter i vattnen.

3 tankar om “Döda Havet

  1. Jag trodde du var expert på att tolka flygfoton, inte strandfoton… Men du har helt rätt, jag skulle aldrig våga ta kameran med mig i det salta vattnet. Jag tog bilden stående med vatten upp till fotknölarna.

  2. Jag minns en gång när jag stod i det här hotellets foajé och trängdes med ett antal svettiga sol- och saltdyrkare som hade migrerat hit, på flykt från de stränga levnadsvillkoren i norr. Det blev en diskussion om hur man egentligen ska förstå och beskriva livsbetingelserna i norr, om vad som är sant och falskt när det gäller klimatets påverkan på hälsan osv. Vissa tycker att sol- och saltturisterna är bortskämda och att de bara använder hälsoargumentet som svepskäl, när det egentligen bara handlar om att få slappa på ett lyxigt sätt (vilket minsann inte alla har råd med). Andra hävdar bestämt att det är direkt livsnödvändigt att lämna hemtrakternas tuffa livsvillkor för att överhuvudtaget överleva. Men när man kollar med de svenska myndigheterna så ger statistiken dessvärre inget klart besked om hur många av de som reser hit som verkligen har rätt (med hjälp av läkarintyg) att åberopa hälsoskäl och de som bara är crybabies.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: