Döda Havet II

För mig har Döda Havet tre huvudegenskaper. Först och främst vattnets höga salthalt, som gör att man flyter. Detta är väl den största attraktionen för tillresta turister, framför allt bussturisterna som kommer på en stressad endagarsutflykt där Masada också är med. För det andra, så ligger sjön inbäddad i ett fantastiskt vackert ökenlandskap med utmärkta vandringsleder, för vältränade och välutrustade vandrare. För det tredje, så erbjuder det blågröna vattnet och de brunröda bergen ett fantastiskt färgskådespel vars nyanser skiftar efterhand som solen flyttar sig. Med andra ord – en kontinuerlig photo opportunity.

De två kvinnorna som ser ut att stå på bottnen flyter i själva verket på djupt vatten.

(I morgon – foton från naturreservatet i Ein Gedi, vid Döda Havets strand.)

En tanke på “Döda Havet II

  1. Snyggt. Du har verkligen lyckats fånga de vackra och magiska färgerna i bergen i Jordanien. Sen eftermiddag, tidig kväll, skymningen på gång – vad var klockan, fyra-fem sådär? Till dina riktiga ord om Döda Havets huvudegenskaper vill jag bara lägga till pottaskan (och allt det andra) som utvinns och framställs i fabrikerna. Annars är fotot på de badande damerna jättefint. Brösten lyfts upp av det salta vattnet och blir till synnerligen levande bojar i den annars döda omgivningen. Vackert, charmigt, salta brudar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: